Geschiedenis VK Kachtem

V.K. Kachtem is ontstaan uit de fabrieksploeg DEKA (DEmets KAchtem).
In 1971 kwamen enkele personeelsleden van de firma Demets uit Kachtem tesamen en onder impuls van Karlos Defrancq, de toenmalige directeur van de firma, werd een voetbalploeg gesticht.

vkk1

Er werd gestart in een liefhebberscompetitie in Roeselare. De kleuren werden geel-blauw, zijnde de kleuren die destijds het interieur uitmaakten van de firma.

vkk2

Aangezien er op dat moment geen club in Kachtem actief was bij de Belgische voetbalbond, werd beslist om in 1975 te starten met V.K. Kachtem.

vkk3

Het eerste seizoen werd ingeschreven met enkel een ploeg knapen, wat toen een unicum was in België.

Het volgende seizoen (1976-77) werd dan ook begonnen met een eerste elftal, vooral bestaande uit spelers van de liefhebbersploeg.
De eerste trainer werd dan ook Karlos Defrancq, die trouwens tot juni 1998 voorzitter zou blijven van de club.

vkk4

Na 10 jaar vierde provinciale promoveerde V.K. Kachtem in 1985-86 naar derde provinciale, dit na een memorabele testmatch tegen Hertsberge.

vkk5

In het seizoen 1990-91 speelde men kampioen in derde provinciale. Het avontuur in tweede duurde precies 5 seizoenen.

In 1996 degradeerde V.K. Kachtem opnieuw. Het verblijf in derde duurde amper 2 jaar. VKK won in 1998 immers de eindronde, na winst tegen S.K. Tielt.
Deze keer hield men het maar 1 seizoen uit in tweede.

In het seizoen 2000-2001 werd echter opnieuw de promotie afgedwongen na winst tegen Dentergem in de eindronde.

Ook nu kon Kachtem zich niet opwerpen als volwaardige tweede provincialer, want in het seizoen 2002-2003 werd VKK roemloos laatste.

vkk6

Reacties zijn gesloten.